ONZE CLUB

Clubgeschiedenis

BBC FLOORCOUTURE ZOERSEL, oorspronkelijk basket Halle Zoersel, werd opgericht in 1989 door Gerry Van de Eynde, toen coach van de juniorenploeg. De jeugdspelers van BBC Zandhoven werden overgenomen en ingeschreven bij Halle. De trainingen en wedstrijden vonden plaats in de GSA. Het eerste jaar werd er getraind op 1/3 van de zaal en gespeeld op zaterdagnamiddag.

Stelselmatig hadden we aangetoond geen eendagsvlieg te zijn en werden de trainingsuren uitgebreid. Aangezien het daaropvolgend jaar een seniorenploeg werd ingeschreven in vierde provinciaal werden er ook uren beschikbaar gesteld op zondag. Door de gestadige aangroei van leden en een gebrek aan uren in de zaal, heeft het toenmalig gemeentebestuur buitenpleinen laten aanleggen, zodat de grote aangroei van spelers (onder impuls van Dream Team 1) kon opgevangen worden op ‘den Bremberg’.

Basket is in de loop van de jaren meer en meer een binnensport geworden. Ondertussen heeft de Gemeente Zoersel voor bijkomende sportinfrastructuur gezorgd, zodat alle trainingen en wedstrijden nu plaats vinden in de GSA.

Verschillende ploegen hebben zich onderscheiden, dank zij gemotiveerde en enthousiaste coaches en medewerkers:

 • Kampioen cadetten 1990-1991 coach Gerry
 • Promotie seniors van 4de naar 3de provinciale 1993-1994 coach Gerry
 • Kampioen seniors 3de provinciale 1996-1997 coach Louis Vanbambeke
 • Oprichting damesploeg 2000-2001 coach Daniël
 • Kampioen microben 2001-2002 coach Peter en Jeroen
 • Kampioen seniors 2de provinciale 2001-2002 coach Theo Van Oekelen
 • Seniors reserven winnaar beker van Antwerpen 2001-2002 coach Danny
 • Kampioen dames seizoen 2002-2003 coach Daniël
 • Algemeen kampioen dames 2de provinciale en promotie naar eerste 2005-2006 coach Gerry
 • Kampioen pupillen 2006-2007 coach Jeroen en Thimoty
 • Kampioen seniors reserven 2007-2008 coach Danny
 • Kampioen juniors 2008-2009 coach Gerry
 • Kampioen miniemen 2012-2013 coach Luc Voet
 • Promotie seniors van 4de provinciale naar 3de provinciale 2017-2018 coach Patrick Bellekens

Wij danken onze vroegere sponsors Alu-V en Calodar, die ons jarenlang hadden gesteund. Per vandaag zijn we dankzij onze nieuwe sponsors toe aan een nieuwe “boost”. Heden werken we dankzij onze nieuwe hoofdsponsor FLOORCOUTURE en tal van nieuwe sponsors aan de verdere uitbouw van onze club. Onze “heimat” Halle-Zoersel blijft onze thuisbasis,en voortaan gaan we verder onder de noemer BBC FLOORCOUTURE ZOERSEL.

Wie zijn wij vandaag?

De club heeft een vzw statuut en wordt geleid door een dagelijks bestuur van 5 personen. Hoofdbetrachting is een gezonde sfeer in de club te behouden en aan onze jeugd een kans te geven om hun favoriete sport te beoefenen begeleid door enthousiaste en ervaren trainers en coaches.

Het huidig seizoen hebben we ploegen ingeschreven in volgende reeksen:

 • Seniors Heren 3de Provinciale
 • Seniors Heren 4de Provinciale
 • Kadetten Provinciale

Tevens hebben we een basketschool waar alle kinderen op een speelse manier basketbal wordt bijgebracht.

Werking

De werking van BBC FLOORCOUTURE ZOERSEL wordt geschraagd door diverse pilaren. De inbreng van ouders en bestuur gebeurt belangeloos. De talloze verplaatsingen worden gedaan met behulp van ouders en spelers. Het besef dat hiermee de jeugd en ook de gemeenschap er beter door wordt, is voor ons een blijvende motivatie. Jammer genoeg is het niet voldoende om een club drijvende te houden. Tal van kosten dienen te worden gemaakt om de goede werking te verzekeren.

De club houdt de lidgelden redelijk; dit om toegankelijk te blijven voor iedereen en een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Elk jaar geven wij aan nieuwe leden de kans om vrijblijvend enkele trainingen bij te wonen. De club telt momenteel een 100-tal leden. Het lidgeld is zeker niet voldoende om de begroting in evenwicht te houden. Gelukkig zijn er andere inkomsten zoals de uitbating van de kantine en de jaarlijks terugkomende activiteiten. Om deze inkomsten te verzekeren vragen wij aan spelers en ouders om hun steentje bij te dragen en het bestuur te helpen tijdens deze activiteiten. Het netto deficit dient te worden ondervangen door extra steun en sponsorschap. Dit om de begroting te sluiten en indien mogelijk een reserve aan te leggen.